Voordelen

Duurzaam

Waar bij de productie en het gebruik van beton en staal veel CO2 vrijkomt, is hout een hernieuwbare grondstof die CO2 opslaat. Door een uitgekiend engineeringsproces wordt er bovendien minder materiaal ingezet.

Gezond werk- en leefklimaat

De sfeer, uitstraling en geur van hout hebben een positieve impact op ons welbevinden. Hout werkt stressverlagend en concentratie-verhogend en zorgt voor een goede isolatie en vochthuishouding.

Veel ontwerpvrijheid

Het gebruik van hout biedt meer ontwerpvrijheid dan beton en staal. Ontwerp en realisatie zijn nauw verbonden en er ontstaan nieuwe mogelijkheden voor de architect op het gebied van beleving en indeling.

Goed bewerkbaar

Hout laat zich goed zagen, frezen, verlijmen en schroeven. Kleine aanpassingen op maat zijn gemakkelijk door te voeren.

Minder overlast

Treetek pre-produceert geïntegreerde gebouwonderdelen, waardoor de bouwplaats een plek wordt voor montage. Er zijn veel minder werkzaamheden op de bouwplaats en de werkzaamheden die er plaatsvinden zijn stiller en schoner, met minder vocht (hout is een droog materiaal) en minder uitstoot.

Sterk en licht in gewicht

CLT is sterk genoeg om constructief in de volle breedte toe te passen, terwijl het veel lichter is dan beton. Er zijn daardoor minder zware bouwkranen en een lichtere fundering nodig.

Sneller te realiseren

Bouwen met hout gaat gemiddeld 20% sneller dan bouwen met beton. De eenvoudige montage maakt het proces minder arbeidsintensief en door het ontbreken van droogtijd, kunnen houten constructies direct worden belast.

Minder faalkosten

Door een integraal ontwerp- en engineeringsproces gecombineerd met op de millimeter nauwkeurig geprefabriceerde onderdelen, worden de faalkosten enorm verkleind.

Brandveilig

CLT heeft een hogere constructieve brandveiligheid dan beton en staal. Het is voorspelbaarder en er vormt zich bij een brand vanzelf een brandvertragende koollaag aan de buitenzijde van de wanden.

Circulair

Een Treetek-gebouw gebaseerd op hout is na de levensduur gemakkelijk te demonteren. Het hout is op andere manieren toepasbaar, bijvoorbeeld in een nieuw gebouw of in meubilair.

over Treetek